Πρόστιμα στην City Insurance της Ρουμανίας από την εκεί εποπτική αρχή

Η Ρουμανική ασφαλιστική εταιρία City Insurance, που λειτουργεί και στην Ελλάδα στην ασφάλιση αυτοκινήτου με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, φαίνεται να συνεχίζει να έχει προβλήματα με την εποπτική αρχή της Ρουμανίας.
roumania-city-insurance-praxis

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων, μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων του αιφνιδιαστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στην Ασφαλιστική Εταιρεία City Insurance, η εποπτική αρχή της Ρουμανίας επέβαλε πρόστιμο 30.000 λέι στην Ασφαλιστική Εταιρεία και 10.000 λέι στον γενικό διευθυντή της.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν διότι εντοπίστηκαν ελλείψεις, μεταξύ των οποίων είναι η μη σωστή μεθοδολογία για τον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, η καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων, πέρα από τη νόμιμη προθεσμία, η μη τήρηση του νόμου σχετικά με τα αποθεματικά της εταιρείας κτλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το www.bursa.ro (21/12/2016) και από το www.capital.ro (2/1/2017) η City Insurance, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εποπτική αρχή της Ρουμανίας, δεν συμμορφώθηκε με το σχέδιο ανάκαμψης και μεταξύ των άλλων δεν προέβη σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016 όπως είχε συμφωνηθεί. Η εποπτική αρχή ανακοίνωσε πως τα μέτρα που έλαβε η εταιρεία δεν οδήγησαν σε βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας καθώς διαπιστώνεται μια αναγκαία κεφαλαιοποίηση στα πλαίσια του Solvency II της τάξεως των 180 εκατομμυρίων λέι (περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ).

Πηγές:

http://www.bursa.ro

http://www.capital.ro

http://www.capital.ro

Προεπιλεγμένη Εικόνα
Γιάννης Λαθουράκης
Άρθρα: 35

Υποβολή απάντησης