Πόσο πληρώνει ένας οδηγός άνω των 65 ετών για ασφάλιση οχήματος; Ψάξτε ασφαλιστική για τον παππού σας!

Πολλοί είναι οι οδηγοί οχημάτων ηλικίας άνω των 65 ετών που διατηρούν ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου.

Κάθε οδηγός με δίπλωμα έως και Β κατηγορίας, μετά το 65ο έτος της ηλικίας του είναι υποχρεωμένος να ανανεώνει κάθε τρία έτη την άδεια του με την συνήθη διαδικασία της κατάθεσης του αιτήματος, της πληρωμής των απαραίτητων παραβόλων και της εξέτασης από συγκεκριμένους ιατρούς.

Οι οδηγοί ηλικίας άνω των 65 ετών που διατηρούν ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος συνήθως επιβαρύνονται με ένα επασφάλιστρο πάνω στα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης του συμβολαίου τους, ανάλογα την πολιτική της κάθε εταιρείας. Το τελικό κόστος που πληρώνουν διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες, όπως ακριβής ηλικία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης διπλώματος, έδρα του οχήματος, τυχόν ιστορικό ζημιών, πολιτική ανάληψης κινδύνων της εκάστου εταιρείας κ.α. Σε περίπτωση που ένας οδηγός άνω των 65 ετών ασφαλίζει το όχημα του με συμβόλαιο ιδίων ζημιών, αξιολογείται ανάλογα τις προϋποθέσεις και τα στοιχεία του αλλά και ανάλογα την πολιτική της κάθε εταιρείας.

Ενδεικτικά οι εταιρείες, Allianz, Interamerican, Ατλαντική Ένωση, Eurolife ERB, AXA, ERGO, Εθνική Ασφαλιστική, Αγροτική, ασφαλίζουν τον οδηγό ηλικίας έως και 80 ετών ή για όσο χρονικό διάστημα ισχύει το δίπλωμα του, με την προϋπόθεση της συνεχούς ανανέωσης της άδειας οδήγησης ενώ το ασφάλιστρο διαμορφώνεται παραμετρικά ανάλογα τα στοιχεία του πελάτη, ηλικία, έδρα, δίπλωμα, ΑΦΜ, ιστορικό ζημιών κτλ. Η Generali, Interasco και AIG ασφαλίζουν τον οδηγό έως την ηλικία των 75 ετών χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις, η Υδρόγειος προσθέτει 10% επασφάλιστρο στον οδηγό ηλικίας άνω των 70 ετών, η Ιντερσαλόνικα προσθέτει 30% επασφάλιστρο στον οδηγό άνω των 80 ετών, η Συνεταιριστική προσθέτει 30% στον οδηγό ηλικίας άνω των 75 ετών, η Μινέττα προσθέτει μια ελάχιστη επιβάρυνση στον οδηγό άνω των 70 ετών, η Prime Insurance προσθέτει κλιμακωτά και ανά πενταετία ηλικίας του οδηγού, 10% επασφάλιστρο από 65 έως 70 ετών, 30% από 70 έως 75 ετών κτλ. ενώ η Ορίζων Ασφαλιστική προσθέτει στον οδηγό 10% επασφάλιστρο από 70 έως 75 ετών, 30% από 75 ετών και άνω κτλ.

Η μη έγκυρη ανανέωση του διπλώματος οδήγησης περιλαμβάνεται στις Γενικές εξαιρέσεις αποζημίωσης αστικής ευθύνης προς τρίτους όλων των ασφαλιστικών εταιρειών. Ο οδηγός που δεν έχει ανανεώσει το δίπλωμα του ακόμα και εάν φέρει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην κατοχή του σε περίπτωση ατυχήματος εξαιρείται της αποζημίωσης.

Ενημερωθείτε με λεπτομέρειες από τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή.

ΠΗΓΗ: nextdeal.gr

Προεπιλεγμένη Εικόνα
Γιάννης Λαθουράκης
Άρθρα: 35

Υποβολή απάντησης