Φτάνει ο συναγερμός;

listeia-spiti
Πόσα και πόσα χρήματα δεν έχουμε δώσει κατά καιρούς σε υπερσύγχρονους συναγερμούς, ειδικά κάγκελα και συστήματα για την προστασία μας… Κέντρο όλων αυτών των προσπαθειών είναι κυρίως το σπίτι μας, αυτό θέλουμε να προστατέψουμε με κάθε τρόπο.

Και ανανεώνουμε κάθε χρόνο τα συστήματα ασφαλείας και όλο κάτι προσθέτουμε μήπως αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Επωμιζόμαστε τις σχετικές δαπάνες γιατί θεωρούμε ότι ο συναγερμός προσφέρει ασφάλεια και προστατεύει από κλοπές, αλλά δεν γίνεται να μην αναρωτιόμαστε: Είναι αρκετός;

Η αμφιβολία μας μεγεθύνεται εκτός των άλλων και επειδή ακούμε συχνά για περιπτώσεις που οι κλέφτες βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν συναγερμούς όλων των ειδών, όσο σύγχρονοι κι αν είναι. Γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να κάνουμε συχνές αναβαθμίσεις. Το κόστος, φυσικά, δεν είναι αμελητέο και είναι φυσιολογικό να το σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά. Μήπως τελικά μόνο ο συναγερμός δεν είναι αρκετός, αφού δεν έχει 100% επιτυχία;

Η πραγματικότητα είναι ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοια μέτρα ασφαλείας είναι αποτελεσματικά. Οι εισβολείς τρομοκρατούνται από τον θόρυβο και φεύγουν ή η αστυνομία/εταιρεία security φτάνει εγκαίρως και τους προλαβαίνει. Αν όμως δεν γίνει κάτι από αυτά, μέχρι να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί, μάς έχουν κλέψει και έχουν φύγει κύριοι. Τι λείπει; Μια λύση για το… μετά. Ο συναγερμός σε καμία περίπτωση δεν είναι περιττός αλλά δυστυχώς, είναι ενδεχόμενο να αποδειχθεί ανεπαρκής.

Αυτό που μπορεί να μας καλύψει σε μια τέτοια περίπτωση είναι μία συμπληρωματική ασφάλιση κλοπής, σε συνδυασμό πάντα με το κύριο συμβόλαιο ασφάλισης του σπιτιού μας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προγραμμάτων που αφορούν στο σπίτι μας. Συζητώντας τις σκέψεις και τις ανάγκες μας με τον ασφαλιστικό μας διαμεσολαβητή, βρίσκουμε το πρόγραμμα που μας καλύπτει και μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο ασφαλείς!

Είναι λάθος όμως να θεωρούμε ότι η ασφάλιση κλοπής μπορεί να αντικαταστήσει έναν συναγερμό. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς, συμπληρωματικούς μεταξύ τους, τρόπους προστασίας: Ο μεν συναγερμός μας προστατεύει πριν, η δε ασφάλιση λύνει τα προβλήματα μετά, για το ενδεχόμενο που κάτι δεν πάει καλά. Συνολική προστασία λοιπόν, για να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι τα βράδια!

Πηγή: ας μιλήσουμε – insurancedaily.gr

Προεπιλεγμένη Εικόνα
Γιάννης Λαθουράκης
Άρθρα: 35

Υποβολή απάντησης