Ανασφάλιστα:100.000 ειδοποιητήρια ψάχνουν να βρουν “παραλήπτη”

dikastirio-praxisb
«O κύβος ερρίφθη» για τα ανασφάλιστα οχήματα και την πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο Οικονομικών ώστε να κινηθεί η διαδικασία αποστολής των ειδοποιητηρίων στους ανασφάλιστους, καθώς και να επιβληθούν και εισπραχθούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, το ΥΠΟΙΚ έλαβε, προημερών, την απόφαση να αποστείλει περί τα 100.000 ειδοποιητήρια, ως μια πρώτη αναγνωριστική «βολή» κατά των ανασφάλιστων, ώστε να τεστάρει αφενός τη λειτουργικότητα του συστήματος, αφετέρου την ορθότητα της βάσης δεδομένων με τα σχετικά στοιχεία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον δεν καταγραφούν πολλές αστοχίες σε ότι αφορά κυρίως τους κατόχους ΙΧ οχημάτων που δεν φέρουν σήμα ασφάλισης, τότε ειδοποιητήρια θα αποσταλούν στο σύνολο των ανασφάλιστων.
Αντίθετα, αν προκύψουν πολλές δυσλειτουργίας, τότε το υπουργείο θα δράσει διορθωτικά, ώστε να επανέλθει σε άμεσο χρόνο με νέα ομαδική αποστολή επιστολών.
Σε ότι αφορά την πρώτη ομάδα ειδοποιητηρίων, θα είναι ηλεκτρονική αφού θα αποσταλεί, αν δεν έχει ήδη γίνει, στα e–mails των ανασφάλιστων οδηγών.
Υπενθυμίζεται ότι το IW σε προηγούμενο δημοσίευμα είχε αναφέρει ότι μεταξύ των εναλλακτικών που εξέταζε το υπουργείο Οικονομικών, πέρα της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, ήταν επίσης η ταυτόχρονη αποστολή των ειδοποιητηρίων σε όλους τους ανασφάλιστους (1.250.000 οχήματα), καθώς και η «ταχυδρόμηση» επιστολών ανά κατηγορία οχημάτων. Τελικά, ως φαίνεται, επελέγη η πρώτη εναλλακτική.

ΠΗΓΗ: insuranceworld.gr

Γιάννης Λαθουράκης
Γιάννης Λαθουράκης
Άρθρα: 35

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *