Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 η πληρωμή της πρώτης μηνιαίας εισφοράς στον ΕΦΚΑ

eisfores-praxis

Άρχισε η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τις μηνιαίες εισφορές στον ΕΦΚΑ σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους στα πρώην ασφαλιστικά ταμεία του ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και η πρώτη εισφορά θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Τα ειδοποιητήρια είναι δισέλιδα με πλήρη στοιχεία για το καθαρό (εκκαθαρισμένο το 2015) φορολογητέο εισόδημα, τον ΑΜΚΑ, τις κρατήσεις ανά κλάδο, τη συνολική μηνιαία εισφορά που αναλογεί και με κωδικό εντολής πληρωμής.
Επίσης αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ανοίξει και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ ( www.efka.gov.gr) η δυνατότητα των παραπάνω ασφαλισμένων μέσω του ατομικού ασφαλιστικού λογαριασμού και με την χρήση των κωδικών του taxisnet να έχουν πρόσβαση στα ειδοποιητήρια.
Οι νέες εισφορές ξεκινούν με ποσοστά 21,2% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και 37,95% για τους επιστήμονες, με κατώτατα ποσά από 87 ευρώ το μήνα για τους αγρότες με ετήσιο εισόδημα έως 4.923 ευρώ, από 158 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα έως 7.033 ευρώ και από 22 ευρώ για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς.

ΠΗΓΗ: asfalisinet.gr

Προεπιλεγμένη Εικόνα
Γιάννης Λαθουράκης
Άρθρα: 35

Υποβολή απάντησης